Värk-handikappad

Jag har verkligen haft en lätt graviditet, tror jag. Visst, jag mådde sjukt illa i början och jag fick foglossningar ett par veckor och karpaltunellsyndrom i händerna, men allt det där är borta sedan några veckor tillbaka. Jag sitter iaf inte i rullstol får man ju tänka, men nu har något märkligt hänt. Jag har i två veckors tid nu haft väldigt starka sammandragningar och för en vecka sedan började jag kalla dem för förvärkar. Jag får så ont att jag knappt kan prata eller andas, den molande värken och huggen i magen är så jobbiga. Och varje dag tänker jag "Nu, det är nu det händer". Igår klockade vi värkarna som kom oregelbundet, men ca 9 minuter mellan. Men inget mer hände. Jag gick och la mig och somnade och det försvann. Idag är det samma visa.....men varför händer det inget? Jag börjar bli trött på detta nu. Har det inte hänt något mer tills måndag så ringer jag min barnmorska och frågar om man kan skynda på det hela lite. Risken är väl annars att den dagen det verkligen sätter igång är jag så trött att en förlossning inte är genomförbar. 

chipp å hej 


Gravidpyssel

Idag har jag sytt en kudde, och en till ska det bli.


klippa klippa klippa


klart!


Föräldrapenning - klart!

Nu har jag anmält mina föräldradagarn till försäkringskassan. Känns jätte konstigt att sitta och planera för något som ännu inte har skett. Sen har vi också varit på familjerätten och fått faderskapet godkännt. Känns också konstigt att en signatur på ett papper kan betyda så mycket.
Och nu är också BB väskan fulländad, jag inskaffade ett lipsyl idag. Jag har hört att det är bra att ha med då man flåsar ganska mycket och lätt får torra läppar. Och jag HATAR torra läppar. 

Edin tror att bebisen tittar ut till helgen, jag tror den 7 juni. Imorgon ska jag till BM igen, får se vad hon har att säga.  

Magens bästa vän


Jag har sedan början av graviditeten smörjt in magen med Biotherms Body stretchOil. Och detta har gett resultat, för jag har inte en endaste hudbristning på magen, tyvärr har en hittat till "kärlekshandtagen" där jag glömt smörja in mig. Oljan är dyr men köp den om du är gravid för den fungerar verkligen. Jag testade några dagar med en vanlig babyolja, men den torkar ur efter en stund.


Benen värker

Detta är hemskt! Jag sväller upp för varje timme som går. Det känns som om jag gått upp 5 kilo bara på ett dygn. Vätskan är hemsk mot mina ben och fötter. Jag ser ut som Big Foot nu.

Och ont som faskien i ryggen har jag så det är inte helt lätt att hitta på saker. Men jag har kokat nappar och en flaska nu på morgonen. Kan ju va bra att ha klart om det behövs. Nästa vecka tänkte jag hämta sängen och försöka mig på att skruva ihop dem =)
Edin kom hem med massa bra saker igår från NG. Så nu har vi kuddar, täcken, spjälskydd, badcape m.m. Det ser så gosigt ut när man bäddat att man själv vill krypa ned i vagnen och sova en stund.  


www.ngbaby.se


Är det dags?

Igårkväll kom smärtan...rejält. Molande värk och hugg. Gud va ont det gjorde! Men samtidigt så spännande. Kunde detta vara värkar? Man känner sig hur konstig som helst för man vet ju inte vad som är vad. Jag kunde kanske lika gärna vara dålig i magen som utlöste värkar eller så var det riktiga värkar. Hur som helst så höll de i sig till klockan tre i natt och jag har sovit minimalt. Vaknat en gång i timmen och sprungit på toa. Det "knäpper" i magen och jag tror att vattnet ska gå varje gång jag hör de ljuden.
Idag är det lugnare, men jag har blivit totalt handikappad. Svanken och ljumskarna är stela och sammandragningarna är kraftiga. Men värkarna är borta.
Idag har jag ett enda mission och det är att hämta ut ett HM paket på ICA, mer klarar jag nog inte. Ikväll kommer Edin hem och då får han ta hand om mig =)

v37 (36+2)

I min mage lever en cirkusartist. En stor tjock cirkusartist. Det är knappt 4 veckor kvar till BF och igår trodde min barnmorska att bebben kommer väga runt 4 kilo när den kommer ut. Allt är Edins fel. Han vägde 4.5 kilo och fick tas ut med kjejsarsnitt för han var så stor och vägrade komma ut. Samma kommer hända med den här bebben. Den trivs så bra där inne med sina cirkuskonster att den kommer streta emot när den ska ut.
Jag har ganska mycket sammandragningar och det ömmar överallt. Mina ljumskar är helt uppluckrade känns det som och bebisen trycker väääldigt mycket nedåt. Snart kommer jag inte ur sängen på morgonen!


Vad har jag missat?

Sitter och läser lite förslag på förkossningsbrev på olika bloggar, och jag måste säga att jag är helt förstummad......

Om jag skulle få bestämma skulle bebisen få komma upp på mitt bröst med intakt navelsträng och ligga där åtminstone 5 minuter och tills navelsträngen pulserat klart, med hjälp av pappan om jag inte kan hålla bra själv. Jag förstår att detta kan vara svårt rent praktiskt men då vill jag i alla fall att navelsträngen får pulsera klart innan navelsträngen klampas och klipps.

I händelse av att bebisen skulle vara medtagen skulle jag ändå önska att bebisen hålls under placentanivå i 30 sek och får navelsträngen mjölkad innan man klampar och navlar av. Detta gäller även om något skulle gå fel och medföra att jag måste sövas, då det i det fallet inte finns några naturliga pulsationer i navelsträngen.

 Jag skulle väldigt gärna vilja att bebisen får tillbringa några minuter hud mot hud med mig innan den tas ut, såvida det inte är risk för liv givetvis. Om den sen nödvändigtvis måste tas ut ur rummet så vill jag att pappa följer med och att bebisen får ha filten med våran lukt. Efter det vill jag helst inte skiljas från bebisen något mer. Om det krävs vill jag ha hjälp för att den ska kunna ligga på mitt bröst, hud mot hud, även när jag sys. I värsta fall vill jag att den får vara hos pappa och ha vår filt med.

Ööööööö.....har jag missat nått viktigt här eller? Varför vill man inte klippa navelsträngen tidigare? Och hur i allsindar får man ihop ett så detaljerat brev? Shit, jag försökte skriva ett för ett par dagar sedan och det blev typ såhär:

Hej jag heter Lina
Jag tar gärna all bedövning som erbjuds och vill gärna att ni har lite kåll på min sambo så han inte svimmar.

Jag tänker på hur kvinnor gjorde förr, inte faan skrev dom brev och önskade sen avnavling iaf! Suck!


Testkört BB sträckan

Idag har vi testkört sträckan till förlossningen i Borås. Det gick bra. 45 minuter lagligt så förmodligen kan vi få ned det till 30 minuter med lite stress. Vägen är så sjukt tråkig med snirkelisnorksvängar och 70-50 sträckor om vartannat. Men det såg himla fint ut när vi kom fram. Man blir hemskt hungrig av att kålla in BB så vi stanna på Max och jag käka min favvo pommes Macho fries....I lööööv!!!

Bebisen har fått sola idag också. Jag har suttit ute nästan hela dagen och gottat mig. Har till och med brännt mig *hihi* Bebisen gillade inte direkt solljus, kanske den blev kokad där inne? Så magen fick döljas med kläder. Och tur är väl det så inte grannarna ser en fet blek gravid knäppgök i en plaststol hon knappt kommer ur....

Sista dagen på jobbet

Idag skulle jag varit hos BM, men hon va sjuk. Lite tråkigt. Jag hade verkligen sett fram emot att höra vad hon tror om mina förvärkar och sammandragningar.  Fick en tid nästa vecka istället med en annan BM. Men det kan ju vara spännande det med.

Idag är det sista dagen på jobbet. Det känns både skönt och lite konstigt. Skönt att få vila upp sig men väldigt konstigt att man lämnar så många vänner man har daglig kontakt med. Jag måste fylla dagarna nu fram till förlossningen!

Namn - klart

Idag föll polletten äntligen ned. Vi har haft svårt med killnamn. Willmer var det senaste, men nu idag så fick jag den briljanata idén från Jan Guillou.... Hamilton.
Så om det nu är en kille där inne (vilket jag är 100 på) så heter du nu Hamilton!

Sonia står fortfarande fast om det blir en tjej. Men namnet Ebba har också tillkommit.

asos.com


Det är så sött med prickigt tycker jag!
Vi sitter mest och väntar och funderar på hur det lilla livet kommer att se ut och när det vill titta ut. Det mesta är fixat, bara några smågrejer kvar...en säng bl.a =) Men den måste ha ett rum att stå i först. 


Det närmar sig

Jag har länge undrat hur det kommer att kännas när förlossningen sätter igång. Men de senaste dagarna är jag hlt säker på att det åtminstonde närmar sig. Jag har minst två sammandragningar varje timme, vissa av dem mer värkliknande med molande värk på nätterna och sedan igår har jag fruktansvärt ont i ljumskarna. Som en träningsvärk som aldrig ger sig. Detta är ju helt underbart! Nu vet jag att det närmar sig, bara mågra veckor kvar!

RSS 2.0