v30 (29+1)

Idag var det dags för BM besök. Nu kommer besöken allt tätare och det glädjer mig. Jag gillar verkligen våran BM och man känner sig alltid glad och upprymd efter man har varit där. Jag har äntligen landat inom den "normala" SF-kurvan. Jag har ju legat över tidigare. Men nu är måttet ca 30 cm. Tydligen har jag väldigt mycket fostervatten så bebisen verkade inte alls onormalt stor, vilket lugnade mig!
Hjärtslagen ligger på 146, samma som för en månad sedan. Och jag fick även bekräftat det jag trodde... Jag är Rh 0 negativ i blodgrupp. Så det blir lite extra provtagningar om en månad för att se att jag inte bildar antikroppar.

Idag var också sista gången med föräldragruppen. Ska bli spännande och se om man träffas igen. Vi pratade om amning och relationer idag. Amningen är något som jag drömt mycket om det sista. Hur det ska kännas och hur det kommer fungera.

För varje dag som går blir man mer och mer nyfiken på bebisen. Hur ser den ut? Kommer den skrika mycket? Kanske den där dyra STOKKE sängen är att kasta pengar i sjön? Den kanske vill sova i vagnen eller bredvid oss hela tiden. Sen tänker jag mycket på om bebisen kommer ha stor näsa när det föds. Det låter kanske sjukt, men i min släkt är ju en stor näsa inget ovanligt, och Edin har ju en liten men ´lite bredare näsa. Kanske den kommer ha en mega stor och jätte  bred näsa? Usch,,....stackars liten.

Megamage

Snart pluppar naveln ut! Fy va hemskt! Det är min största gravidskräck! Skit samma om brösten läcker mjölk, foglossningar, halsbränna, men inte utbuktande navel!!!!

Magen är MEGA stor nu och imorgon är det bara 10 veckor kvar! Jippi jippi hurra hurra! Men jag vet inte om jag orkar 10 veckor. Skulle bara bra om jag bara gick 8 veckor till. Min rygg värker som aldrig förr, benen domnar bort, jag har 10 kg extra vätska i kroppen, jag kan inte vända mig om på natten utan att vakna och kravla runt så att hela huset skakar.


Funky Box

Titta vilka snygga våtservettsaskar det finns! Dessa hittade jag på www.5smaapor.se

  
Detta gillar jag, det ska va style på småsakerna!


Ont i ryggen

Ligger i sängen och använder min räddande ängel...TENS
Efter att ha jobbat 8 timmar stående är ryggen ur balans och behöver massage.
Imorgon är det jobb igen och det ska bli kanonfint väder, så man kan lugnt räkna med mycket folk i butiken. Många lattemammor och pappor som strosar runt i stan =)

Bäbisen dansar disco idag med och det känns som om den övar på att sträcka ut armar och ben så långt den kan. Min mage känns som ett enda stort blåmärke.

Inatt drömde jag en så verklig dröm. Jag drömde att jag var inne i en förlossningssal och jag fick en dotter som de la upp på min mage. Hon skulle ammas sa barnmorskorna och det gjorde jag, men hjälp va ont det gjorde. De undersökte hur barnet ammade och konstaterade att jag inte hade någon mjölk. "Jaha, då får hon dricka vatten" sa en av barnmorskorna. Sen vaknade jag.

Namn



Det här ska vi fira!

Idag fick jag svar från FK om havandeskapspenningen. Och kors kors kors i taket.....jag fick beviljat till HEL havandeskapspenning fast jag bara sökt för halv. Vad har hänt med FK? Jag är den första på min arbetsplats som får detta beviljat. Tror ni jag har firat! Har bakat kanelsnurror, minisammsugare och arraksbollar tills ryggen värkte.
Den 14 april börjar havandeskapspenningen att gälla. Jag kommer inte utnyttja hela till en början. Jag kommer få nippran om jag skulle gå hemma på heltid. Jag hoppas att min rygg och händer blir bättre av att få det lite lugnare en tid framöver. Det gäller bara att ta det lugnt när man är hemme också!

Magen i v 28

Jag och magen och inte varit kompisar inatt. Igår fick vi ringa förlossningen i Borås för jag hade förvärkar eller sammandragningar som vägrade ge sig. Över en timme höll de på och som förstagångs gravid har man ju ingen aning om hur det ska kännas. Obehagligt var det iaf. Vi fick rådet att försöka sova och komma in dagen efter som det höll i sig. Jag har haft sammandragningar idag med, men inte lika kraftiga. Så vi gjorde valet att stanna hemma. Magen har fått nog av bäsens kraftiga sparkar är min teori, för när jag får sammandragningar blir magen så liten att bäsen knappt får plats och då lugnar den ned sig.


v28 (27+1)

Idag var första gången vi träffades i föräldragruppen. Det var en salig blandning. Sju par allt som allt, ganska många. Allt från 21 år till 35. Men i det stora hela kändes det som om vi var väldigt lika.
Vi fick se på en förlossningsfilm och fråga barnmorskan om förlossning. Alla hade olika frågor, och jag hade ingen. Jag känner ingen oro över vad som ska hända eftersom det inte är så mycket jag kan styra över. Känns bäst att inte oroa sig alls. Jag har heller inte haft några direkta tankar på att göra studiebesök på de olika sjukhusen heller. Känns som om det kvittar lite. Det är ju kompetensen jag är ute efter inte hur rummen ser ut.
Vem vet, jag kanske blir nojigare ju närmare förlossningen jag kommer.

Namn

Så va det där med namn på bäsen nu då... Vi har inte funderat så mycket den sista tiden. På nått sätt så tror jag att det faller sig ganska naturligt när väl bäsen kommer ut. Då hoppas jag att den säger själv vad den vill heta, eller så ser man helt enkelt vad det är för person.
Men vi är ganska säkra på att om det blir en flicka så får hon heta Sonia Maria Lovisa. Sonia efter drottningen i Norde, Maria efter mig och min mamma och Lovisa efter min farmor. Men sen gillar jag namn som Rut och Rakel också.
Om det skulle bli en kille har vi problem kan jag säga. Jag gillar Charly väldigt mycket. Men detta namn kan Edin inte tänka sig. Där har vi annars Maximilian, Wilhelm och Malcom. Men ingat av dem känns rätt.
Jag orkar inte tänka mer......bäsen får heta Tor Leif helt enkelt.

v27 (26+3)

Jösses vad fort det går. Nu har jag mindre än 100 dagar kvar. Det känns hur skönt som helst, och ger extra kraft att fortsätta. På måndag ska vi på första mötet med föräldragruppen. Det ser jag verkligen fram emot. Ska bli kul att få se och höra hur andra har det.
I fredags var jag hos min barnmorska och fick höra på bebisen hjärta. Det låg på 146 nu, så det har gått ned från 158 som det var förra gången. Hon mätte magen och konstaterar att jag har väldigt stor mage. Jag ligger över den "övre" kurvan. Men hon kunde också känna att jag har samlat på mig mycket vätska.

Idag har jag varit på NärRehab och fått handskenor mot Karpaltunnelhänderna som jag fått. Jag ska ha på mig dem så fort jag bär eller känner att fingrarna domnar och även hela nätterna. Ska bli intressant att se hur detta kommer fungera på jobbet.

Maxi Cosi Mura

Nu har vi skaffat vagn, en maxi cosi mura 3 blev det. Härliga färger va?!


Känns skönt att ha det avklarat. Nu är det bara sängen kvar och ett nyrenoverat sovrum som saknas. Sen kan veckorna susa förbi som de vill. Jag är i vecka 26 nu och det känns verkligen som om tiden flyger iväg. Bebisen sparkar så mycket och sammandragningarna kommer oftare nu. Ibland så starka att jag får lite svårt att andas. Bra uppvärmning =) Idag fick jag en remiss till rehab för att få pröva ut handskenor för mina händer. Jag har svårt att greppa saker och tappar allt för mycket i golvet.


RSS 2.0