Vårrullar v7 (6+3)

Satt och tittade på nyhetsmorgon och fick se middagstippset som gjorde vårrullar. Så nu är det bestämt vad det blir för mat idag!
Jag har redan hunnit till tandläkaren idag och lagat ett hål som gjort så förbannat ont i flera dagar nu. Trodde det va visodomstanden, men den ser fin fin ut nu.
Idag har jag faktiskt inte mått så illa, kan kanske bero på att jag aldrig hann äta frukost? Borde det inte vara tvärt om?
Jag ser jättemycket fram emot fredag då vi ska till barnmorskan första gången och sen ska vi berätta för mina föräldrar =)

Tandvärk

Inatt har jag kanske sovit 2 timmar. Inte nog med att man är uppe och kissar typ 2ggr/natt nu hade jag också en dum visdomstand som trycker på alla andra tänder och in i käken. Så i morses ringde jag folktandvården här i Alingsås och fick en tid på en gång. *halleluja* tänkte jag och peppade mig för att få dra ut faanskapet. Men när jag yppade att jag va gravid stannade han med tången i munnen. Tydligen så har man mycket känsligare tandkött när man är gravid, och det har jag ju märkt eftersom jag blöder när jag borstar tänderna. Så tanden fick snällt sitta kvar och får tas ut när barnet är ute.
Det bästa med besöket var att jag slapp betala för besöket samt att jag fick en tandborste! De ropade nämligen upp fel namn när jag skulle in så jag fick vänta en halvtimme på att få komma in. *haha* Gjorde inte mig något. Tandläkaren och sköterskan va supertrevliga och jag fick tillochmed sitta med och titta på bilderna av mina tänder där han förklarade hur allt såg ut.
Jag passade på att boka in en tid hos tandhygienisten för de va så trevliga. Så nu ska jag bli duktigare på att gå till tandläkaren och jag ska bli av med min tandläkarskräck! De har mitt förtroende!
Jag fick rådet att ta en alvedon mot smärtan och det hjälper hur bra som helst. Alvedon har ju annars varit en tablett som aldrig funkat på mig förut, men eftersom det är den enda värktablett man får ta som gravid hade jag ju tur!

 

Jag firade min lyckade dag med en räksmörgås, en kaffelatte och en brownie på espresso house efteråt. Hur gott som helst. I love räkor!


Cravings och första spyan

Yes, men skojjar inte med en gravid kvinna. Är hon sugen på smörgåstårta, då gör man en smårgåstårta illa kvickt! Jag vaknade i tisdags och bara ville ha smörgåstårta.... Så jag drog till ICA och inhandlade allt som behövdes och satte igång till sambons stora förtjusning eftersom han ÄLSKAR smörgåstårta. Nu spyr jag vid blotta tanken på att jag satte i mig så mycket.
Jag har varit väldigt glad över att jag inte mått illa något, och det har jag iofs inte gjort, men idag kom första spyan. Jag la upp kattmat och jag tålde bara inte lukten. Så tre omgångar över toaletten blev det. Inte dåligt innan frukost =)

  detta leder till dettaom man har otur

v6 (5+1)

Tiden går och den 31/10 närmar sig. Då ska jag berätta för mina föräldrar i samband med att min mamma fyller år. Hellst hade jag velat berätta det samma dag som vi fick reda på att jag var gravid. Men det ska bli så spännande att överraska dem. Jag har inte riktigt bestämt ännu hur jag ska avslöja den. Men det blir nog så att jag köper en blå ch en rosa strumpa och lägger i ett paket. Sen ska jag skriva "Rosa eller blå? Vems lilla tå ska dessa passa på?"

Annars går allt fin fint. Igår var jag på 30 års fest och var tvungen att berätta för födelsedagsbarnet varför jag inte drack eller rökte. Självklart blev hon jätte glad =) Sen fick jag ljuga för resten...."Nej jag försöker sluta" "Nej tack, jag kör" Jag fick en del misstänksamma miner.

Jag har blivit inskriven hos MVC här i Alingsås och fick direkt rådet att börja äta folsyra. Så nu knaprar jag det. Vad det nu kan göra för nytta? Den 30/10 är iaf första besöket.

v5 (4+5)

Saker börjar sjunka in nu. Jag börjar fatta att det är något där inne. Förutom att jag fortfarande springer som en idiot på toa, har en lite värk i magen, brösten känns som 1000kg bly så börjar illamåendet sakta men säkert krypa på mig. Eller det är inte så mycket illamående faktiskt, mer kväljningar. Så fort jag känner en stark frän doft på morgonen känns det som om nån stoppade en tandborste i svalget och jag får kväljningar. Huvet är trött men kroppen är pigg. En underlig känsla.

Men om två veckor ska jag berätta för min familj. Och det är lite svårt att hålla sig, speciellt idag då mamma ringde och frågade om jag och E ville förlja med till Thailand i april. "Njaaaaa..... sa jag" och hon kontrar snabbt med att stötta resan ekonomiskt för oss. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hel*ete Varför thailand då? 7 månaden är nog inte så verry nice och resa i.

2009-10-07 plus

I ca en veckas tid har jag haft en underlig känsla i kroppen. Något stämmer inte. Att jag skulle vara gravid va den första tanke som slog mig, allt stämde. Extremt ömma bröst, pluffsig mage, trög i magen, sprang på toa stup i kvarten och kissade, mensvärk på ett konstigt sätt lite illamående vid nått enstaka tillfälle.
Om jag har räknat rätt så är den 7/10 den dagen som jag skulle haft min mens. Och annars brukar jag ha kraftig värk ca en dag innan. Och denna gången kännde jag inte nått. Så jag kunde inte hålla mig, tog bilen till apoteket och köpte två test. Hela tiden va jag inställd på att det skulle vara negativt.
Kissade på stickan och som jag trodde, endast ett streck kom upp. Så jag la ifrån mig stickan och skulle precis slänga den i soptunnan när jag ser att strecket har ändrat sig till ett plus!!!!!!
Sambon va hemma så jag sprang allt vad jag kunde ut till honom med stickan i handen! "Du ska bli pappa" va den enda jag fick fram, hela jag skakade =)
Nu sitter jag här med världens leende på läpparna, detta kunde inte komma mer olämpligare. Nytt hus, nytt jobb.... men det viktiga va att det blev till och att det inte var planerat!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0