v12 (11+3)

Läget är nästan oförändrat när det gäller gravidkremporna. Men nu har dessutom ryggen tillkommit. Eller rättaresagt svanskotan. Jag kan ha tok ont en kväll och nästa morgon känner jag inget alls. Men det är värst efter jobbet. Då har jag så ont ibland att knäna knappt bär mig. Men jag måste säga att jag hellre har ont i ryggen än denna förbaskade illamående som aldrig verkar gå över. Jag skulle kunna byta med vad som helst bara jag slipper detta snart! Nu åker E dessutom bort i tre dagar och jag måste klara mig själv igen med mat. Detta innebär att jag måste gå upp tidigare på morgonen för att klara av att göra frukost. Det tar sin tid mellan ulkningarna och brödskivorna...
Sen blir det också mer skräpmat vilket jag inte gillar men jag är tvungen eftersom jag inte själv kan laga mat.  Min räddning dessa dagar är att jag jobbar. Allt går så mycket lättare på jobbet.

Jag önskar så att jag slapp allt detta och jag försöker hitta något possitivt med att må så här, men det gör jag inte just nu. Det enda som gläder mig är att jag vet att i mitten på juni nästa år är allt över =)

v11 (10+3)

Tack för dina styrkeord Leca! Och ag måste klappa mig lite på axeln och säga att jag håller modet uppe väldigt bra, för jag har fått för mig att det bara måste gå över. Om det inte gör det snart så försvinner det ju när barnet är fött! *jag kan flyga, jag är inte rädd*
Men kors i taket, idag har jag faktiskt mått väldigt bra. Jag har bara ulkat tre gånger! Imorgon kanske bara två!

Imorgon ska jag för övrigt till tandläkaren igen. Och trotts att det är tråkigt att lägga ut en massa pengar där så har jag botat min tandläkarskräck. För jag att verkligen fått den bästa tandläkaren i världen! Han rockar fett! Och snabbt, för han gör allt i 120, man hinner inte få ont ens. Så jag ser nästan fram emot att rotfylla imorgon.

Och E har fixat barnvagn redan....surprice att det blir denna va?!



www.stokke.com




Skit och pest

Dessa två senaste dagar har varit SKIT rent ut sagt. Jag mår så förbannat illa och ulkar och småspyr för ALLT! Jag kan inte laga mat själv och gör jag det blir det på sin höjd pasta med ingenting till. Frukt går bra, men så fort jag gårförbi kylskåpet eller soporna i köket kommer ulkningarna. Samma gäller när jag matar katten....BLÄ!!! Blir inte detta bättre nästa vecka ringer jag MVC.

E har varit borta i 5 dagar och allt har blivit åsidosatt hemma. Jag klarar inte av att städa eller fixa mat, det har blivit snabbmat alla dagar. Stackars katt får inte tillräckligt med mat och han får inte sova bredvid mig längre då han stinker lik i munnen när han gäspar. Jag sover mest bort dagarna för att slippa illamåendet och tänker ut strategier hur jag ska undvika att spy. Det är faktiskt inte så kul att vara gravid. Det skimmrar inte ett dugg över mig och jag vill helst slippa all den här skiten. Nästa barn adopterar vi!

Matlista före & efter

Här kommer en liten rolig lista på saker jag tyckte va superäckligt innan, men som jag mer än gärna äter nu. Och vice versa...

Hatade förut, äter nu:
Päron
Sushi
Avocado
Tomater



Älskade förut, hatar nu:
Choklad
Alkohol
Cigaretter
Halstabletter
Soltorkade tomater
Allt med curry
Dillchips
Kexchoklad
Muffins
Kaffe
Thé
Vitlök

Saker jag äter väldigt mycket av & får inte nog av:
Annanas
Vindruvor
Scones på Espressohouse
Gräddost
Fisk


Listorna kan göras längre, men jag tänker nog inte så jättemycket på vad jag stoppar i mig....

v10 (9+4)

Allt går snabbt veckorna byts ut och inget kommer bli som vanligt igen. Illamåendet går upp och ned, vissa dagar värre än andra. Men jag kan inte längre laga mat själv, eller iaf inte kött. På morgonen är det som rysk roulette att öppna kylskåpet. Jag har tappat hunger och är konstant illamående istället. På jobbet är enda stället det faktiskt funkar bra. Kanske för att det inte finns några matdofter där?
För två dagar sedan fick jag väldigt ont i svanskotan/bäckenbenet. Det värker fruktansvärt från nedredelen av ryggen och ned mot ljumskarna. Vad detta djävulstyg är har jag ingen aning om, men jag hoppas det är en vanlig klassisk ryggvärk. För det där med foglossning har jag avskrivit mig.

Imorgon ska jag till barnmorskan igen. Jag antar att det är läkarundersökning. Usch....jag vill inte!!! Sen ska jag ta mig i kragen och vacciera mig. Nu måste jag!

Igår fick jag köpa mitt första mamma plagg. Magen har exploderat på en vecka och nu ser jag mer gravid ut en lönnfet. Jeansen kan jag glömma! Det var en befrielse att köpa en mammakjol. Första gången på länge kunde jag ha "vanliga" kläder upptill. Hitintills har jag gått runt i tunicor och tights varje dag. Nästa inköp blir ett par jeans!

v9 (8+3)

Tiden börjar springa iväg och snart är det 1:a advent. På torsdag åker vi hem till E´s mamma och bröder för att berätta för dem. Det ska bli jätte kul och skönt, för efter det så kan man kanske börja berätta för fler.
Magen är svullen och det är svårt att dölja. Men änsålänge kan man tro att jag antingen är gravid eller har ätit en massa bullar =)

Illamåendet kommer och går, men det försvinner mer och mer. Morgonen är ännnu den värsta tiden, men också kvällen kan vara jobbig. Jag sover också väldigt mycket. Efter jobbet somnar jag på soffan en timme ca, och går och lägger mig vid elva. Sover minst 8-9 timmar varje natt, men vaknar utvilad för en gång skull.

v8 (7+5) Illamående

Jag står snart inte ut!!!! Vad gör du med mig du där inne?
Jag ulkar och spyr för ALLT. Så här kan en dag se ut för mig nu:

7.30 - Jag vaknar och äter mitt päron som ligger bredvid sängen. Detta stoppar den värsta spykänslan....ibland. Jag sätter också på mig mina seaband som även dem funkar ibland. (Notera att jag HATADE päron innan jag blev gravid, nu älskar jag det)
7.45 - Jag går upp och förbereder mig för att gå in på toa. Här finns det en massa spännande dofter, tvättmedel, sköljmedel, vatten, gammal tandcrem, kattsand....blä jag spyr och ulkar.
08.00 Jag ska välja kläder. Alla mina jeans är för små i midjan och jag är dömd att använda tights resten av graviditeten. Är kläderna för tighta runt halsen ulkar jag och kanske spyr.
08.15 - Värsta tiden på morgonen, för nu måste jag äta. Jag håller andan och tar fram smör, ost och skinka ur kylskåpet. Då får jag se på burken med soltorkadetomater och kommer på hur det doftar- jag spyr eller ulkar. Sen försöker jag snabbt göra en smörgås och sätta på thévatten, då ser jag kaffekokaren och påminner mig om hur mycket kaffe jag drack förr - jag spyr igen eller ulkar i 10 minuter.
08.25 - Äntligen får jag äta och det värsta går över....

Sen fortsätter dagen i denna anda. Ibland kommer jag på mat som jag mår dåligt av, typ den där smörgåstårtan jag tokfrossade för några veckor sedan. BLÄ!
Jag hoppas verkligen att det går över, för annars kommer jag svälta ihjäl då jag inte kan gå i affären utan att ulka och stackars katten får ingen mat....

v8 (7+3)

Nu är illamåendet konstant. Känns som om så fort jag tänker på något som har med mat att göra så får jag kraftiga kväljningar. Jag kan inte öppna kylskåpet själv, ge katten mat, laga mat själv, tömma soporna....you name it. Det är skitsvårt när man är ensam hemma också =( Så nu ska jag testa nått nytt... sea band. Finns att köpa på apoteket och är två akupresurarmband. Hoppas det hjälper!
Förutom illamåendet så har jag fortfarande tandvärk och ska till tandläkaren imorgon igen. Hoppas denna gång att man hittar problemet.

I fredags var vi på BVC första gången. Jätte spännande. Vi fick prata med våran barnmorska och de tog lite prover. Alla mina värden va toppenbra, kunde inte bli bättre tydligen =) Så här behövs inga extra vitaminer inte!

annars fortsätter mina matproböem, jag kan inte äta samma mat två gånger, du kräks jag. Men gud vad jag håvar i mig frukt! det är helt underbart. Just nu är det vindruvor som gäller, förra veckan var det päron och annanas.

RSS 2.0