Han?

I tisdags var vi hos barnmorskan igen och fick denna gång lyssna på hjärtljud som ligger på 158. Barnmorskan kallade bäsen för "han" och jag är väldigt klyven. Varför sa hon så? Jag har kännt på mig i 21 veckor att det är en kille, alla skrönor säger att det är en kille. Jag ville också veta vad det var för kön, men edin vill det inte, och då måste jag acceptera det. Så nu när hon sa "han" blir jag förvirrad. Är det en han verkligen? Jag som ställt in mig nu på att bäsen är könlös fram till födseln. Och det som slog mig var att nu vill jag inte veta vad det är längre.

Min moderkaka ligger i framvägg så fram tills nu har han inte kännt några sparkar utanpå, men tro mig. Jag har kännt väldigt länge innifrån. Men idag så kännde jag första sparken utanpå magen. Ska bli kul för edin att få känna också!

Kickspark

Det börjar nästan bli obehagligt emellanåt när bebisen sparkar på mig. Känns som om den kicksparkar mig medvetet ibland. Precis som om den tänker "haha, ja du trodde du inte skulle känna någonting från mig än....Ha här får du" *pang* Och jag oroar mig hur det kommer bli när bebisen är ännu större och kan sparkas mycket hårdare.
Det har börjat bli jobbigt att böja sig också, så imorgon åker jag in till stan och köper skor som man bara kan sätta i foten och gå. För att behöva böja sig varje gång och dra upp en dragkedja går inte mer. Dessutom gillar inte bebisen att komma ikläm, då kommer en kickspark. Det är också dags för nya inköp av BH i storlek mycket större. Vart ska detta sluta? Dolly Parton kanske? Och nya tights. Jag har fått slänga alla jag hade för de är helt utslitna, så mycket har jag använt dem =)

Näe....ett glas apelsinsaft skulle inte sitta helt fel nu =)

Ultraljud

Idag var det dags för det första ultraljudet. Jag var jätte nervös några dagar innan, men mest för att jag skulle börja gråta. När vi väl kom dit kändes allt jätte bra. Man fick ligga bekvämt och vi hade en stor TV skärm framför oss så att vi kunde se allt. Så fort hon började såg vi direkt en liten bebis som sprattlade omkring. Det var  så häftigt! Och man såg allt så väl. Bebisen låg med benen i kors och höger armen vinkade till oss. Ibland fick den nog av all uppmärksamhet och vände på sig.
Min moderkaka låg i framkant eller vägg vad man nu säger, så jag borde inte känns fosterrörelser så tidigt som jag gjort. Sen kom den glada nyheten att bebisen var äldre än vad vi trott, så jag går in i v 21 på tisdag, isället för 19 som jag är i nu. Så den 13 juni är jag beräknad!


v19 (18+3)

Halvlek närmar sig med stormsteg! Det känns både skönt och skrämmande att det har gått så här fort. Skrämmnde för att det är så mycket som jag vill hinna göra innan jag blir mamma, samtidigt som jag börjar längt massvis tills graviditeten är över. Vi har hur mycket som helst framför oss med renovering, och ibland känns det som om vi tagit oss vatten över huvudet. Jag kan ju inte hjälpa till på samma sätt som innan så Edin blir lätt överbelastad med grejer.

Idag var jag hos läkaren på BVC för att jag haft sammandragningar och väldigt ont i ryggen. Jag blir trött bra efter att promenerat i en kvart och måste gå i sigeltakt för att det inte ska göra ont i rygg och mage. Men enligt läkaren var detta normalt... Hon påpekade min stora mage och sa att du kanske är längre fram i graviditeten eller så är det två där inne. Absolut inte vad jag ville höra..... Men jag kommer kämpa på med jobbet så långt det går, tills jag stupar antar jag.

På torsdag är det första ultraljudet! Jag längtar massor!

Magbild


v18 (17+6)

Nu är det slut på det roliga. Jag måste ta det lugnt framöver. Inatt har jag haft sammandrgningar och idag känns magen öm och ryggen är helt kass. Pratade med barnmorskan idag och har en tid där nästa vecka för UL och ska då prata om ryggen. Imorgon ska jag förvi MVC och lämna urinprov för att se så att allt står rätt till, sen är det vila som gäller ett par dagar. Det är bra att inse att det inte fungerar att fortsätta på samma sätt som innan graviditeten. Man är inte lika stark och man orkar inte lika mycket.
Jag hoppas att jag mår bättre imorgon och att jag bara behövde lite vila.

Skepp och hojj så länge!

v17 (16+5)

Prima fisken! Jag är en superkvinna! Mina krafter har återvänt! Jag är pigg och illamåendet kommer mer sällan. Jag känner mig som om jag fått en adrenalinspruta!
I och med mina återfunna krafter har jag börjat ta tag i det här med att det faktiskt kommer ut en bebis i juni. Jag har beställt tyg till ett spjälskydd som jag ska sy.

 
www.stoffochstil.com

Sen fick jag höra att man ska passa på att inhandla lite kläder och "bra att ha hemma" grejer nu, om några veckor kommer jag ändå va rund som en köttbulle och inte orka nått. Så jag har suttit på tradera nu i 2 dagar och budat på några söta bodys.
Sen har det blivit ett vagn/vagga set från Baby Dan och en badbalja, flexi bath från rätt start.

www.rattstart.se


Barntapeter

Hur snygga är inte dom här?

   

Amy Wilder, Fermliving & Sandberg


Nyår med magen



Nyår firades på Tjörn med kusin och deras vänner. En lugn och skön nyår då jag var gravid och de andra två tjejerna hade ammande barn under 6 månader. Killarna höll igång åt oss.
Bebis var med på noterna och sparkade och tyckte jag skulle gå och lägga mig mycket tidigare!


RSS 2.0